Menu
Menu

Blog

|

Kunsten at være dig

Musik

Sikke en fantastisk tid. Jeg har været så heldig at møde de modigste og klogeste mennesker i størrelse 3-7år i Troldemosen.

her er hvad Troldemosen skriver:

Børnene i Troldemosen er i alderen 0 – 7 år, og de har enten psykiske, fysiske eller multiple funktionsnedsættelser. Mange af børnene har tillige store kommunikative vanskeligheder, samt et stort behov for omsorg og pleje.
Vi ser børnene som helt unikke personligheder, der alle stiller store krav til en individuel tilrettelagt behandlingsindsats.

 

Og ja, det er unikke personligheder og som jeg startede med, kloge og modige.

Jeg giver sangbesøg, og mine besøg starter altid i døren ved at jeg bruger stemmen, så dem der ikke kan se mig kan høre mig. Og for alle er der genkendelsens glæde ved sangen og hujen….

 

Nogen kommer kravlende til mig, andre løber og nogen ligger allerede klar på gulvet fordi de ikke kan gå eller løbe pga deres handicap.

Det er så rørende, ikke mindst at se hvilken indsats personalet gør og den varme de giver videre….

Jeg blev ringet op af børnekulturkonsulenten, fordi netop denne institution havde hørt vores “fri for mobberisang” Her er plads til dig, så meget at cd`en nu var knækket…Børnene her elskede at høre den. Det største kompliment at få.-)

Jeg kom ud og besøgte dem, havde en cd med og her kommer jeg så i døren og nynner omkvædet…derefter synger jeg alles navne. De fleste kan ikke sige deres navn, så pædagogerne siger det. Det kommer der mange melodier udaf, da jeg ikke ved hvad jeg skal synge før jeg hører navnet. På den måde “lander” vi alle i rummet og alle har chancen til at se mig an.

Derefter nynner vi sangen og synger omkvædet, hurtigt og langsomt og på 100 måder. På med musikken og alle rocker med..det gør vi mange gange i træk. Til sidst slapper vi af med en stille sang og mærker hjertet.

Den glæde og de skrig, de lysende øjne, og de små hænder der rør mig varmer mit hjerte i dagesvis. Musikken bringer os tæt. musikken giver håb og en pause i hverdagen. En lille stykke eventyr.

Her er mennesker med så meget imod sig, på den måde at de ikke “bare” lige kan gå derhen hvor de vil -.De kan ikke spise selv allesammen, toilettet selv, nogen kan kun ligge eller være i kørestol og gangstativ..Jeg føler mig meget heldig. Lærer meget om livssyn og medmenneskelighed. Tak til alle i Troldemosen.

Divia på billedet, går ikke selv og ser meget dårligt…Hun er her i fuld gang med musikken..

TAK

 

Tilbage til Bloggen