skip to Main Content

Laterna Magica – musikfortællinger

Engang for længe siden. I William Heinesens hus har jeg været mange gange og skrevet på historier. Min mormors søster var Elisa Heinesen, gift med William Heinesen. Min mor elskede at være i huset, og boede der med familiens tre sønner i flere år. Efter min mors død i 2013 har jeg besøgt huset, der står som et smuk bevaret museum, selv med Williams skjorte hængende som den var engang. Kunstneren, forfatteren, billedmageren – som han kaldte sig selv, beskrev lyrisk, mytisk og poetisk om livet, døden, solen og mørket. Dansene trolde og hekse, skæve folk og fiskere, mødre og fædre og børn. Med en tråd i mødrelandets muld, har jeg sammensat levende fortællinger i mørket med lysende billeder fra Heinesen. Laterna Magica betyder “den magiske lygte” og i sampil med publikum rammes fortællingen ind i musikken fra børnene. Frit over noveller fra Laterna Magica og forhåbentlig til inspiration til skolernes ungdom om at dykke ned i nordatlantens store kunstner.

Back To Top